Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz räksyttää viran puolesta asumistuen omavastuun poistamisen haittapuolista. Zyskowicz on tavalliseen tapaan huolissaan tulonsiirtojen passivoivasta vaikutuksesta:

"- Sosiaaliturva tulee pienipalkkaisen työhön nähden houkuttelevammaksi. Nyt poistuu kaikkinainen omavastuu asumisesta, Zyskowicz arvioi." (TS)

Kuitenkin Kokoomus hyväksyy ns. köyhyyspakettiin liittyvän uudistuksen sen suurempaa meteliä nostamatta. Asian taustalla on tietenkin varallisuusveron poisto jonka yhteydessä sovittiin köyhyyspaketista, jolloin Kokoomus ei enää tässä vaiheessa voi järkyttää poliittista tasapainoa.

Köyhyyspaketin (90 Me) ja varallisuusveron (119 Me vuonna 2003) määrät ovat melko samansuuruiset, joten varallisuusverolla oltaisiin voitu vuosikausia toteuttaa köyhyyspaketin suuruinen tulonsiirto. Tavallisen palkansaajan asemasta tilanne on vaikea käsittää, tuottihan varallisuusvero varmasti lisävaroja valtion kassaan kun taas varallisuusveron poiston merkitys kansantaloudelle ja sitä kautta verotuloille on vähintäänkin epäselvä.