ILO kertoo tuoreessa raportissaan ruoan suuresta merkityksestä maailman taloudelle. Eikä kyse ole mistään pikkusummista, järjestön mukaan tuotantotehokkuus saattaa olla jopa 20% alijäämäistä ruoan yli- tai alitarjonnan takia. Akuuteinta pula on tietysti kehitysmaissa, joissa arvioidaan että prosentin kilokalorilisäys työntekijän ravinnossa nostaa työtehokkuutta 2.27% (ILOn tutkijat taitavat olla kyllä ylioptimistisia tulostensa tarkkuuden suhteen.) Kehittyneemmissäkin maissa on yhä merkittäviä ravinto-ongelmia, esim. Intiassa aliravitsemuksen arvioidaan laskevan kansantuotetta jopa 9%! Rikkaimmissa maissa ylipaino taas tuottaa työntekijöille terveysongelmia ja sitä kautta laskee työtehoa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa arvioidaan lihavuuden maksavan vuodessa lähes 13 miljardia dollaria kasvaneiden terveysmenojen ja poissaolojen takia.

Suomessa v. 2003 esim. hengityselinten ja verenkiertoelinten sairauksiin kuoli vajaa 25000 ihmistä eli noin puolet kaikista kuolleista terveydenhuoltomenojen ollessa vajaa 11 Me. Kansanterveyden edistämien voikin siis olla työtehokkuuden paranemisen kautta yllättävän oleellista bruttokansantuotteen kannalta. Tätä taustaa vasten kansalaisten liikuntaharrastusten tukeminen esim. kevyen liikenteen sujumista kehittämällä on entistäkin tärkeämpää.