WWF:n mukaan EU:n neuvoston uusin päätös kalastuskiintiöistä tulee hävittämään turskan Pohjanmereltä. International Council for the Exploration of the Sea (ICES):n mukaan turskan kanta Pohjanmerellä on hälyttävän alhainen ja se onkin jo vuosia suositellut turskan kalastuksen kieltämistä kyseisellä alueella. Ministerineuvosto on kuitenkin varsin selväsanainen siitä, mitä se ajattelee ICES:n puuhasteluista:

"As usual the proposal takes account of the latest scientific advice from the independent International Council for the Exploration of the Sea (ICES)"

Eli tiede, ja turska, saavat jäädä sivuseikoiksi päätettäessä oikeasti poliittisesti tärkeistä asioista. EU:n kalastusmaathan ovat olleet perinteisesti napit vastakkain kalastusoikeuksista päätettäessä ja niistä luopuminen olisi varmasti monelle ministerille poliittisesti hankala tilanne. Vain yhteisellä toiminnalla voitaisiin tilanne vielä pelastaa, mutta siihen uskominen taitaa olla yhtä varmaa kuin Korvatunturin pajaan luottaminen lahjantoimittajana.

Hyvää Joulua!