SDP:tä kesästä asti luotsanneelle uudelle puheenjohtajalle, ylioppilas Heinäluomalle, etsitään kovasti paikkaa hallituksessa. Ongelmaksi on nyt muodostunut se ketä kehoitetaan luopumaan salkustaan Heinäluoman hyväksi ja kulissien takana tuntuukin olevan käymässä kova pudotuspeli. Ministerivalinta perinteisesti tuntuu näin ulkopuolisen silmissä olevan lähinnä arpapeliä, mutta ainakin voisi toivoa kokemuksen ja pätevyyden vaikuttavan edes hieman asiaan. Uusi puolusihteeri Feldt-Ranta löytää kuitenkin tärkeimmän kriteerin puheenjohtajan housuista:

"Tämä on yksi niistä reunaehdoista joista ei tingitä. On itsestään selvää, ettei sukupuolten tasa-arvosta luovuta, Feldt-Ranta sanoo." (lähde: TS)

Eli pätevyydestä viis, tärkeintä on että tasa-arvo säilyy. Taustalla taitaa olla pelko siitä, että työministerin salkku saattaisi sopia parhaiten Heinäluoman käteen, jolloin Filatov saisi väistyä.

Kansalaisen näkökulmasta toivoisin, että tärkein ministerin ominaisuus on pätevyys tehtävään. Kiintiöministerit nakertavat luottamusta hallintakoneistoon ja ovat omiaan vieroittamaan kansalaisia politiikasta yhteisten asioiden hoitamisen välineenä.